inloggen | registreren

Hoe speel je muziekbingo?

Om megamuziekbingo te kunnen spelen heb je het volgende nodig:

  • Een organisator (of deelnemerr) met een betaald Spotify-account
  • Een computer met een stabiele Internetverbinding

Lees hieronder de verschillende manieren waarop je onze muziekbingo kunt spelen

1: online

Je kunt megamuziekbingo gemakkelijk spelen via Teams, Zoom of via livestream

Het verschil tussen Teams en Zoom enerzijds en een livestream anderzijds is dat je bij eerstgenoemden tijdens het spel echte interactie hebt met je deelnemers. Via livestream is het zenden van de muziekbingo naar de deelnemers die naar de livestream kijken.

muziekbingo via Teams

De organisator logt in op www.megamuziekbingo.nl en start de muziekbingo. Je dient in Teams, na een klik nop de schermdelen-knop (1) aan te geven dat je 'met computergeluid' (2) wilt spelen. Kies daarna voor 'Bureaublad' (3). De gemaakte instellingen zorgen ervoor dat de Teamsdeelnemers het geluid goed kunnen horen en je gemakkelijk kunt switchen tussen programma's. Vergeet je instelling (2) te maken dan horen de deelnemers echt geen geluid.
Helaas is deze optie vooralsnog alleen beschikbaar op Windows-computers! Dat betekent niet dat je niet kunt deelnemen met een Apple-apparaat maar wel dat de organisator ingelogd moet zijn op een Windows-computer.
Zodra je een liedje afspeelt wordt het geluid van de deelnemers naar de achtergrond verdrongen en zal verbale communicatie dus even niet mogelijk zijn. Des te leuker wordt het als de deelnemers dan de chat gebruiken om hun ervaringen met dat betreffende nummer te delen. Zodra het nummer gestopt wordt is iedereen uiteraard weer verbaal bereikbaar.

teams

muziekbingo via Zoom

De organisator logt in op www.megamuziekbingo.nl en start de muziekbingo. Je dient in Zoom, na een klik nop de schermdelen-knop (1) aan te geven dat je jouw geluid deelt via 'Share sound' (2). Daarna klik je op de Share-knop (3) en kan de muziekbingo beginnen. Vergeet deze 'Share sound'-instelling niet te maken anders horen de deelnemers echt geen geluid.
Tijdens het afspelen wordt het geluid van de deelnemers naar de achtergrond verdrongen. Des te leuker wordt het als de deelnemers dan de chat gebruiken om hun ervaringen met dat betreffende nummer te delen. Zodra het nummer gestopt is iedereen weer hoorbaar.

zoom

muziekbingo via een livestream

Doorgaans zal een livestream uitgezonden worden via YouTube. Hieronder zie je een voorbeeld van een livestream via youtube gehouden door Carnavalsclub de Vastlopers uit Waalwijk op zaterdag 13 februari 2021. Ze hebben ervoor gekozen om de website met de muziekbingo niet te laten zien via bijvoorbeeld een smartbord of beamer op de achtergrond. Er is gekozen om de deelnemers thuis eerst na te laten denken over de titel en deze na een tijdje toch te vernoemen. Mensen met bingo konden bellen naar een 06-nummer.


Topavond gehad mede door megamuziekbingo.nl
Zowel online als live de ideale site voor een succesvolle muziekbingo

Leander Roestenberg - CC de Vastlopers

2: Live

In Corona-tijd waren we op zoek naar online amusementsmogelijkheden. Maar tegenwoordig kunnen we weer in grote groepen bij elkaar kunnen komen. Ook live is megamuziekbingo fantastisch om te spelen. Je kunt muziekbingo spelen in:

  • gezinnen
  • vriendengroepen
  • cafés
  • bedrijven en scholen (personeelsactiviteit)
  • verzorgingshuizen
  • verenigingen
  • ....

En stel je voor: gelijkgestemde mensen bij elkaar en gezellige muziek gevat een een leuke activiteit. Dat vindt toch iedereen leuk. Met één muziekbingoronde kun je gemakkelijk twee uur vullen.